futuregaming.se

Din sida med casinoinformation

Avalon Slot

Introduktion

Avalon Slot är ett äventyrsspel med ett fantasytema som är baserat på historien om kung Arthur. Spelet är utvecklat av det välkända namnet inom slots, Microgaming. Avalon körs där med även på Microgamings plattform Quickfire vilket gör att spelet flyter på bra och smidigt när det kommer till animationer och effekter. Spelet har både wilds- och scatter-symboler som ökar dina chanser till en vinnande kombination vinna. Detta slot är av en ganska simpel karaktär vilket många gånger uppskattas, men det är bara en av många anledningar som gör att spelet är så populärt. Eftersom att det är så enkelt att sätta sig in i hur det fungerar, utan en massa krångliga regler och för avancerade funktioner är det inte konstigt att det gillas av många. Microgaming håller det underhållande men enkelt!

Avalon är av en klassisk uppbyggnad av spelautomater just när det kommer till funktioner och syfte. Spelet består av 5 hjul som tillsammans bildar 3 rader. Genom att få liknande symboler på någon av de 20 aktiva vinstlinjerna så får du vinst. Det kan du även få genom att använda dig av wild-symboler som finns tillgängliga till ditt förfogande när du spelar. Den innehåller även en free spins-funktion som du får ta del av om du får rätt symboler, samt en gambling-funktion som går att använda efter varje vinst för att på så sätt få chansen till att öka på din vinstsumma ytterligare. Läs vidare för att ta reda på i detalj vad denna underbara slot har att erbjuda.

Vinstlinjer och insatser

Innan du ger dig in i detta spännande äventyr med kung Arthur och allt som tillkommer så måste du göra vissa inställningar innan du startar ditt första spel. Du justerar vilket värde du ska ha på dina mynt och myntvärdet sträcker sig mellan 0,01 till 0,5. Du kan sedan ställa in hur många vinstlinjer du ska använda dig av mellan 1 till 20. Sedan ska du ställa in hur många mynt du vill spela på varje vinstlinje genom att justera mellan 1 till 10 mynt på varje vinstlinje. Vill du satsa det högsta möjliga har du Max Bet-knappen att klicka på så får du automatiskt det högsta möjliga inställt. Sedan är det bara att köra igång spelet och hoppas på det bästa.

Tema och grafik

Temat i Avalon är av en simpel design som flyter på bra och smidigt under spelets gång. Den har ett kung Arthur-tema där du bland annat ser symboler som kungakronor, skatter och mystiska bägare. I spelet ser du scatter-symbolen som “Lady of the Lake” och wild-symbolerna visar sig som en skattkista samt en borg. Spelet överlag har en välgjord och snygg design samt en kontrollpanel som du tydligt ser vilka inställningar du kan göra. Vill du läsa på om hur spelet fungerar har du även hjälpverktyg att ta till på spelplan. Till detta får du en melodi som spelas i bakgrunden i form av en musikalisk slinga och därefter tillkommer det ljudeffekter när spelet slutat snurra och vid vinst.

Bonusfunktioner och free spins

Avalon Slot har en gamble-funktion som du kan använda dig av efter varje vinst för att öka på din prissumma ytterligare. Denna funktionen gör det möjlig att dubbla dina vinster genom att gissa rätt färg på nästa dragna kort ur kortleken. Gissar du rätt symbol så fyrdubblar du din vinst. Denna vinst kan du använda dig av hur mycket du vill, men kom ihåg att om du skulle gissa fel förlorar du vinsten som du spelar för. För att låsa upp free spins-rundan måste du få minst 3 “Lady of the Lake”-symboler, vilket i detta spel är scatter-symboler. Det resulterar i minst 12 free spins och möjligheten till multiplicerade vinster upp till 7 gånger. Kistan- och borgsymbolen fungerar här som wild-symboler och hjälper dig till vinnande kombinationer.

Positivt med Avalon Slot

Avalon Slot har ett spännande tema som de flesta känner till. Det är enkelt att sätta sig in i spelet då det är av en ganska simpel karaktär. Gamble-funktionen är ett intressant sätt att öka spänningen och dina vinster på när du spelar.

Negativt med Avalon Slot

Spelets enkelhet kan bli långtråkigt i längden. Grafiken i spelet är ganska simpel. Bonusspelet är i form av free spins vilket inte är så nyskapande.

Sammanfattning

Avalon Slot är ett spel som är utvecklad av spelföretaget Microgaming och körs där med på deras spelplattform Quickfire. Spelet har en simpel men snygg grafik som flyter på bra och smidigt med välgjorda animationer. Spelet består av 5 hjul och 3 rader där du kan spela på upp till 20 vinstlinjer. Spelet har ett tema från historian om kung Arthur där symbolerna är i form av kungakronor, skatter och svärd. Bonusrundan består av free spins där dina vinster multipliceras och dessutom har spelet en gamble-funktion där du kan satsa dina vunna pengar för att få chansen att dubbla eller fyrdubbla dina vinster. Detta är ett spel för spelaren som älskar slots med ett fantasytema samt free spins. Prova Avalon Slot redan idag!